In februari 2019 is een projectaanvraag van 5 miljoen euro goedgekeurd om het platform Medicijn voor de Maatschappij op te zetten. In de tweede helft van 2019 is het platform van start gegaan. Initiatiefnemers zijn internist prof. dr. Carla Hollak en ziekenhuisapotheker dr. Marleen Kemper.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. AMC Foundation: Medicijn voor de Maatschappij en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

www.nationalepostcodeloterij.nl

Medicijn voor de Maatschappij en de Nationale Postcode Loterij
Medicijn voor de Maatschappij en de Nationale Postcode Loterij