Als kennisplatform faciliteert Medicijn voor de Maatschappij kennisdeling over de beschikbaarheid van medicijnen voor zeldzame ziekten tussen artsen, apothekers, patiënten, bedrijven en andere organisaties. Dat kan bijvoorbeeld informatie zijn over apotheekbereidingen. Of een routekaart over de mogelijkheden om medicijnen bij de patiënt te krijgen.

We organiseren bijvoorbeeld kennisbijeenkomsten voor apothekers om na te denken en plannen te maken over de plek van apotheekbereidingen in de toekomst.

Ook staan we artsen, apothekers en patiëntenverenigingen bij als een medicijn moeilijk beschikbaar is. Hier organiseerden we eerder een rondetafelgesprek over, waar ook juristen, zorgverzekeraars en beleidsmakers bij waren aangesloten. Zo zoeken we de verbinding tussen alle belanghebbenden.

Ook wanneer u een idee hebt voor een nieuw medicijn voor een zeldzame ziekte maar niet weet wat de volgende stap moet zijn, kunt u bij ons terecht.

Medicijnen voor zeldzame ziekten

Medicijnen zijn onmisbaar bij de behandeling van ziekten. Maar als het zeldzame ziekten betreft, zijn ze soms peperduur of zijn ze niet beschikbaar voor de patiënt. Hoe komt dat?

Routes naar de patiënt

Hoe kan ik een niet beschikbaar medicijn bij een patiënt krijgen? Wat zijn daar voor de mogelijkheden? Lees meer over de routes.Veelgestelde vragen voor zorgprofessionals

Vind antwoorden op je vragen als arts of apotheker.Apotheekbereidingen

Wat is een magistrale bereiding? En waarom doen apothekers dat? Wat is de geschiedenis? Lees meer over apotheekbereidingen.


Veelgestelde vragen voor patiënten

Vind antwoorden op je vragen als patiënt.

Weesgeneesmiddelwetgeving in de EU

Wat is de Orphan Regulation? Wanneer is iets een weesgeneesmiddel? En wat betekent dat voor de geneesmiddelontwikkelaar?