Het team van Medicijn voor de Maatschappij wordt verder uitgebreid en verstevigd met de komst van drie nieuwe onderzoekers. Ze stellen zich kort voor en vertellen over hun achtergrond, motivatie en rol bij het platform.

Jochem Wolfert

Achtergrond
*5e jaars student Farmacie (UU).
*Onderzoeksstage bij Medicijn voor de Maatschappij

Waarom Medicijn voor de Maatschappij?
De laatste jaren heb ik al het een en ander gemerkt van problemen rondom beschikbaarheid van geneesmiddelen. Het onderzoeksproject bij Medicijn voor de Maatschappij geeft mij de mogelijkheid meer te begrijpen van de belangen die spelen. Ik hoop met mijn onderzoek bij te dragen aan de behandeling van patiënten met een zeldzame ziekte.

Mijn rol binnen het platform
Voor het platform doe ik onderzoek naar (het verbeteren van) de beschikbaarheid van geneesmiddelen en vitaminepreparaten bij ureumcyclusdefecten.

Natalja Bouwhuis

Achtergrond
*Master Drug Innovation (UU)
*Qualified Person (QP) en Responsible Person (RP) voor farmaceutische grondstoffen leverancier
*Qualified Person (QP) voor farmaceutische grondstoffen en onderzoeksmedicatie in het Amsterdam UMC

Waarom Medicijn voor de Maatschappij?
Ik vind het belangrijk dat geneesmiddelen te allen tijde beschikbaar zijn voor patiënten. Medicijn voor de Maatschappij helpt dit mogelijk te maken.

Mijn rol binnen het platform
Voor het platform zorg ik dat de grondstoffen voor onze apotheekbereidingen en onderzoeksmedictie van de juiste kwaliteit zijn en dat aan alle vigerende wet- en regelgeving wordt voldaan. Verder doe ik onderzoek naar de farmaceutische kwaliteit van apotheekbereidingen. 

Colinda Post

Achtergrond
*Geneeskunde
*Medisch oncoloog
*Lid Commissie Dure- en Weesgeneesmiddelen Amsterdam UMC, met het terugdringen van off-label niet vergoede medicatie als aandachtsgebied

Waarom Medicijn voor de Maatschappij?
Het traject van ontwikkeling tot beschikbaarheid van een medicijn is een langdurig en ingewikkeld proces. Soms zijn we enthousiast over nieuwe uitkomsten van studies, maar duurt het nog lang voordat het middel daadwerkelijk kan worden voorgeschreven. Daarbij worden steeds meer gepersonaliseerde behandelingen ontwikkeld voor patiënten met een zeldzame vorm van kanker,  waarvoor geen vergoeding geregeld is in Nederland. Als oncoloog wil ik graag mijn bijdrage leveren om patiënten zo snel mogelijk toegang te geven tot een nieuw medicijn, waarbij effectiviteit en veiligheid geborgd zijn.

Mijn rol binnen het platform
Verbeteren van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van oncologische geneesmiddelen op een veilige en maatschappelijk verantwoorde manier.

Bekijk ook het hele team van Medicijn voor de Maatschappij.