11 november 2021

Afgelopen zomer zijn er twee nieuwe apotheker-onderzoekers gestart bij Medicijn voor de Maatschappij. Vandaag stellen wij Hoang Lan Le en Martijn Braakhuis aan u voor. Op dit moment zijn de projecten waar deze onderzoekers mee aan de slag gaan nog vertrouwelijk. Daarom blijft het voor nu bij een korte introductie van deze nieuwe aanwinsten. Lees meer over deze apotheker-onderzoekers en de rest van ons team op onze teampagina.

Hoang Lan Le: onderzoek en de ziekenhuisapotheek

Tijdens haar studie Farmacie aan de Universiteit van Utrecht werkte Lan in verschillende typen apotheken. Zo maakte ze kennis met de openbare, poliklinische en de ziekenhuisapotheek. Als snel ontdekte ze dat het werk in de ziekenhuisapotheek haar het meest aan het hart ging, met name het bereiden van medicatie. Binnen Medicijn voor de Maatschappij zal Lan zich richten op het opzetten van een nieuwe capsulebereiding voor een bestaand middel dat nu slecht beschikbaar is in Nederland. Zo zal ze met haar onderzoek op een directe en praktische manier bijdragen aan het verbeteren van de toegang tot dit middel voor patiënten.

Martijn Braakhuis: apotheker met brede interesse

Ook Martijn deed zijn master Farmacie aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende zijn opleiding kwam hij in aanraking met de beschikbaarheidsproblemen rondom (wees-)geneesmiddelen. Met Medicijn voor de Maatschappij onderzoeken we nieuwe, creatieve oplossingen voor de problemen met de beschikbaarheid van medicatie voor patiënten met een zeldzame ziekten. Een promotieonderzoek bij ons platform sloot daarmee aan bij Martijns ambities. Zijn onderzoek richt zich op de kwaliteit van apotheekbereidingen, maar ook op hoe apotheekbereidingen nog beter kunnen aansluiten bij de behandeling van patiënten.

Hoang Lan Le

“Ik zet mijn kennis graag in om de zorg voor patiënten met zeldzame ziekten te verbeteren.”

Martijn Braakhuis

De uitdagingen omtrent het breder beschikbaar stellen van (wees-)geneesmiddelen gaan mij aan het hart.”